fbpx

Az ADOM Diákmozgalom 2020. december 13. és december 31. között használt, de jó állapotú digitális eszközöket gyűjt hátrányos helyzetű diákok számára, hogy ők is bekapcsolódhassanak a digitális oktatásba.

Tedd szebbé egy hátrányos helyzetű diák karácsonyát, és ajándékozd meg a tanulásra való eséllyel, hogy a korlátozások idején ne maradjon le társaitól a tananyagban.

Az eszközöket összesen 30, hátrányos helyzetű diák számára gyűjtjük és két jótékonysági szervezet segítségével juttatjuk el: 20 Borsod megyei diák számára a Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete segítségével, 10 további hátrányos helyzetű fiatal számára pedig az Artemisszió Alapítvány segítségével.

A felajánlásokat ezen a linken várjuk.

Az eszközöket az alábbi két szervezet segítségével juttatjuk el a hátrányos helyzetű diákokhoz:

1. Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben tevékenykedő szervezet célja hátrányos helyzetűek (elsősorban roma nők) jogainak és társadalmi érdekeinek képviselete, sikeres közéleti szerepvállalásuk elősegítése, a környező településeken élő cigányság általános társadalmi felemelkedésének segítése:

“Célunk a helyi lakosság életminőségének javítása, érdekeinek képviselete, valamint hagyományainak ápolása, hátrányos helyzetű roma csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. A nemzeti és etnikai kisebbségekkel kapcsolatos tevékenységek ellátása mellett roma gyermek- és ifjúságvédelem, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés és kulturális tevékenység. Tevékenységeink szociális, kulturális, közösségszervezési, közösségfejlesztési feladatok.”

Forrás: Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete

 

2. Artemisszió Alapítvány

Az 1998 óta nonprofit közhasznú szervezetként működő Artemisszió Alapítvány céljai:

  • a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítése, a kölcsönös megértés elősegítése,
  • a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatása,
  • a nemzetközi kulturális és tudományos kapcsolatok erősítése,
  • interkulturális képzési programok, képzési anyagok és módszertan kifejlesztése és terjesztése.

 

A felajánlásokat ezen a linken várjuk.