fbpx

Igényelj ingyenes vonatbérletet, utazd körbe Európát!

2001. július 1. és 2003. december 31. között születtél? Szívesen bejárnád Európa legszebb tájait és városait? Örülnél, ha ehhez ingyenes vonatbérletet kapnál az Európai Uniótól?

Kattints ide a jelentkezéshez!

Ha a jelentkezésed sikeres lesz és kiválasztanak, legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhatsz majd 2022. március 1. és 2023. február 28. között

Utazhatsz egyedül és másokkal együtt is. Ha többedmagaddal szeretnél világot látni, legfeljebb 4 főt szervezhetsz be útitársként. A csoport minden tagjának teljesítenie kell a fent ismertetett részvételi feltételeket. A tagoknak a részedre kiutalt jelentkezési kódot kell megadniuk a jelentkezéskor. További tudnivalókért olvasd el a Gyakran feltett kérdések B. rovatában az 5–11. kérdésre adott válaszokat.

Siess a jelentkezéssel, mert a határidő október 26. (kedd) dél!

Mi az a DiscoverEU?

A DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése, mely lehetőséget kínál Neked és más európai fiataloknak, hogy beutazzátok Európát, és az utazás során új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjatok. Elsősorban vasúton utazva fedezheted fel Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb településeit (de kivételes esetekben, pl. ha szigeten vagy távoli területen élsz, más közlekedési eszközt is igénybe vehetsz). Minden évben két pályázati fordulót szervezünk. A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak.

A DiscoverEU alkalmat ad Neked és más európai fiataloknak arra, hogy – élve az EU-n belüli szabad mozgás lehetőségével – felfedezzétek Európa ezer arcát, kulturális örökségét és történelmét, és Unió-szerte új ismeretségeket, barátságokat kössetek. A DiscoverEU keretében tett utazás hozzásegíthet ahhoz is, hogy magabiztosabbá, önállóbbá válj, és más kultúrákat megismerve szélesebb látókörre tegyél szert. Ezeknek a tulajdonságoknak egész életed során hasznát fogod látni.

A tapasztalatok megosztása

A DiscoverEU nagyköveteként az lesz a feladatod, hogy a #DiscoverEU hashtaget használva beszámolj utazási élményeidről a közösségi oldalakon – az Instagramon, a Facebookon, illetve a Twitteren. De személyesen is tarthatsz élménybeszámolót az iskoládban vagy a helyi kultúrházban. A #DiscoverEU fotó- és videópályázatán (#Competition) is részt vehetsz, melyen remek díjakat nyerhetsz. 

További információk

Kíváncsi vagy a korábbi pályázati fordulókra? Ha többet szeretnél megtudni a kezdeményezésről, és szívesen elolvasnád néhány résztvevő élménybeszámolóját, tekintsd át az Európai Unió rövid tájékoztatóit. További praktikus információkat pedig ide kattintva olvashatsz.

Jelentkezz most, ide kattintva!