Jelentkezz az ADOM Diákmozgalom tagjai közé!

ADOM Diákmozgalom

Kép forrása: Unsplash/Stefan Stefancik

Megkezdődött a szervezetünkbe való jelentkezés időszaka, amelyet követően személyes felvételi dönti majd el, hogy kik kerülnek be az ADOM Diákmozgalomba!

Az ADOM Diákmozgalom (korábbi nevén: Független Diákparlament) egy olyan diákszervezet, amely teljesen szabadon, azaz állami és politikai beleszólás nélkül működhet.

A következőkben megpróbáljuk emészthető terjedelemben, de a legfontosabb információkat közölve röviden leírni azt, amivel fontos tisztában lenni a szervezetünkbe való jelentkezéskor.

Az ADOM Diákmozgalom egy önszerveződő, diákok által életre hívott szervezet, amelynek célja, hogy az oktatás különböző szereplői közösen tehessenek azért, hogy modern, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszer legyen Magyarországon. Ennek érdekében próbál minél több diákot, illetve véleményt bevonni, minél alaposabb munkát végezni, hogy felhívja a társadalom figyelmét aktuális oktatásügyi kérdésekre, valamint fellépjen az oktatási rendszer modernizációjáért.

Legkésőbb október 14. (szerda) éjfélig lehet a szervezet tagjának jelentkezni.

Az ADOM Diákmozgalom lehetőséget szeretne teremteni arra, hogy a diákok bátran és szabadon kimondhassák véleményüket az oktatási kérdésekben.

Emellett azt is fontosnak tartjuk, hogy egymás véleményét tiszteletben tartsuk, egymás érveit meghallgassuk, és törekedjünk a másik fél szemszögéből is átgondolni az adott témát: a közös, minél többünk számára elfogadható megoldás tud a leginkább eredményre vezetni.

Milyen tevékenységeket végezhetsz velünk?
Diákoknak szóló oktatási témájú rendezvények és diákfórumok szervezése mellett kreatív akciók kivitelezésében és az Educatio kiállításon való kitelepülésünkön is részt vehetnek a szervezet leendő tagjai.

Az ADOM Diákmozgalom tisztában van a diákok leterheltségével, ezért örömmel igazolja le tagjainak munkáját az érettségihez szükséges 50 óra iskolai közösségi szolgálat keretein belül, s amennyiben az iskolád igényel ehhez szerződéskötést, arra is lehetőség van. Ha úgy érzed, hogy szeretnél velünk aktívan tenni a hazai oktatás modernizálásáért, akkor jelentkezz hozzánk most.

A Budapesti szervezetünkbe való jelentkezéshez kattints ide!

Ha a Debreceni szervezetünkbe szeretnél csatlakozni, azt pedig ide kattintva teheted meg!

Ha kérdésed van, keress minket bármikor üzenetben a Facebookon, vagy e-mailben a diakmozgalom@gmail.com címen!


Az elnökség nevében: Tasi Zsuzsanna, Tarnay Kristóf Ábel és Mohai Zsombor