Együtt van hangunk – csatlakozz szegedi csapatunkhoz!

ADOM Diákmozgalom

Egy házifeladatszagú, szürke csütörtök délután volt, amikor fáradt szemekkel, unottan végigpörgettem a Facebookot, mielőtt nekikezdtem volna a földrajz témazáróra való készülésnek. Valakinek a szülinapja, akit két éve nem láttam, egy pózolós szelfi, kutyás fotó, közhelyes életigazság… De akkor megakadt a szemem egy hirdetésen. Tagfelvételt hirdet az ADOM. Kíváncsiságból rákattintottam, csak hogy átfussam mi is ez és hirtelen azon kaptam magam, hogy máris a jelentkezési lapot töltöm ki, s gondolatban a felvételire készülök. Így lettem az Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom tagja, s azóta sem bántam meg.

Ez a szervezet 2019-ben, a Független Diákparlamentből jött létre. A korábbi intézményes forma helyett mozgalomként, egy hatékonyabb, közösségi jellegű együttműködéssel igyekszik elérni céljait, hogy esélyt adjon minden érdeklődőnek arra, hogy hallathassa a hangját és tegyen egy jobb és igazságosabb oktatási rendszerért. Célunk a diákság megjelenítése a médiában, érdekeinek felhangosítása a döntéshozók felé, hogy ne csak passzív elszenvedői legyünk a minket érintő döntéseknek, s hogy megakadályozhassuk a konkrét jogsértéseket. Továbbá, igyekszünk nyílt diskurzust kiépíteni a minket tágabban érintő ügyekről is, például a fenntartható oktatásról, ami 2020-ban aktuálisabb, mint valaha. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a lehetőségeitekkel kapcsolatban minden információ eljusson hozzátok, hogy könnyebbek, hasznosabbak és színesebbek legyenek a diák éveitek.

Az ADOM Diákmozgalom egyik megbeszélésén. Fénykép: Seffer Tamás

A jelenlegi projektjeink is ezekhez a célokhoz kapcsolódnak. Igyekszünk jogsegélyt nyújtani a rászoruló tanulóknak, diákfórumokat szervezni, ahol véleménycsere és produktív vita folyhat a minket érintő problémákról, továbbá a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel kedvezőbbé akarjuk tenni a digitális oktatást, hogy mindannyian sikeresen és eredményesen lépjünk ki 2020-ból.

Ha most úgy érzed, hogy szeretnél tenni ezekért a célokért, részt venni a projektjeinkben, s nem kanapébetyárként kényelmes távolból panaszkodni a problémákról, akkor csatlakozz a szegedi csapatunkhoz! Légy tagja egy közösségnek, ami hozzád hasonló fiatalokból áll, s a te érdekeidért dolgozik! Az ADOM Diákmozgalom Facebook-oldalán lévő űrlap kitöltésével jelentkezhetsz, ami után november 7.-én egy felvételi interjú következik, amelynek adatait e-mailben küldjük majd el neked.

Remélem, hogy hamarosan találkozunk!

Fuder Zoé Lilla