Adományozd használt digitális eszközöd egy rászoruló diáknak!

ADOM Diákmozgalom

Az ADOM Diákmozgalom 2020. december 13. és december 31. között használt, de jó állapotú digitális eszközöket gyűjt hátrányos helyzetű diákok számára, hogy ők is bekapcsolódhassanak a digitális oktatásba.

Tedd szebbé egy hátrányos helyzetű diák karácsonyát, és ajándékozd meg a tanulásra való eséllyel, hogy a korlátozások idején ne maradjon le társaitól a tananyagban.

Az eszközöket összesen 30, hátrányos helyzetű diák számára gyűjtjük és két jótékonysági szervezet segítségével juttatjuk el: 20 Borsod megyei diák számára a Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete segítségével, 10 további hátrányos helyzetű fiatal számára pedig az Artemisszió Alapítvány segítségével.

A felajánlásokat ezen a linken várjuk.

Az eszközöket az alábbi két szervezet segítségével juttatjuk el a hátrányos helyzetű diákokhoz:

1. Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben tevékenykedő szervezet célja hátrányos helyzetűek (elsősorban roma nők) jogainak és társadalmi érdekeinek képviselete, sikeres közéleti szerepvállalásuk elősegítése, a környező településeken élő cigányság általános társadalmi felemelkedésének segítése:

„Célunk a helyi lakosság életminőségének javítása, érdekeinek képviselete, valamint hagyományainak ápolása, hátrányos helyzetű roma csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. A nemzeti és etnikai kisebbségekkel kapcsolatos tevékenységek ellátása mellett roma gyermek- és ifjúságvédelem, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés és kulturális tevékenység. Tevékenységeink szociális, kulturális, közösségszervezési, közösségfejlesztési feladatok.”

Forrás: Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete

 

2. Artemisszió Alapítvány

Az 1998 óta nonprofit közhasznú szervezetként működő Artemisszió Alapítvány céljai:

  • a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítése, a kölcsönös megértés elősegítése,
  • a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatása,
  • a nemzetközi kulturális és tudományos kapcsolatok erősítése,
  • interkulturális képzési programok, képzési anyagok és módszertan kifejlesztése és terjesztése.

 

A felajánlásokat ezen a linken várjuk.