A Független Diákparlament is csatlakozik a holnapi demonstrációhoz

ADOM Diákmozgalom

Szervezetünk, mint hazánk legnagyobb diákképviselete teljes mértékben támogatja a Herman Ottó Gimnázium kiállása nyomán létrejött tiltakozást. Az oktatási rendszer átalakításakor az oktatásért felelős államtitkárság azt állította, hogy a diákok az egészből semmit nem fognak észrevenni. Ehhez képest először az átállás, majd az új fenntartási rendszer döcögős működésével mi is rendszerint szembesülünk.

Folyamatosan látjuk, hogy nincsen pénz, krétára, tonerre, papírra, és más fontos eszközökre. Folyamatosan halljuk a tanárainktól, hogy bizonyos dolgokat, például az előre hozott érettségit egyszerűen egyik évről a másikra megszüntették, mintha sosem lettek volna, így mostanra már nincs lehetőségünk élni vele. Nekünk, diákoknak lassan elviselhetetlenül nagy a terhelésünk, de ami még aggasztóbb, a nálunk fiatalabbakon is folyamatosan ezt látjuk.

De ami a legrosszabb: folyamatosan tapasztaljuk a beletörődést, az egyet nem értés magukba fojtását, látjuk a felülről jövő döntések lassan-lassan evidenciaként történő kezelését.

Aztán egy hang felkiáltott. Majd rengetegen követték. A kiállást és a felhívást sokan meghallották, és már egyre többen csatlakoztak: civilek, egészségügyesek, technikai dolgozók, szülők álltak ki a tanárok mellé. Így tettünk mi, diákok is.

A február 3-án az ország számos pontján megtartott demonstrációhoz több helyszínen is csatlakozunk. Budapesten, Szegeden,  Budaörsön és természetesen az egészet kezdeményező miskolciak rendezvényén is, ahol képviselőnk, Tóth Réka, a Herman Ottó Gimnázium egykori tanulója fel is szólal, hogy elmondja álláspontunkat.

Sajtóközleményünk itt letölthető.

Címlapkép forrása: Tarnay Kristóf Ábel / Független Diákparlament