Közlemény a Herman Ottó Gimnázium nyílt levelére

ADOM Diákmozgalom

A Független Diákparlament feltétlen támogatásáról biztosítja azon gimnáziumok tanulóit és tanárait, akik az oktatás válságos helyzetével kapcsolatban szólalnak fel. Fontos megemlíteni, hogy a levélben felvetett problémák nagy része szervezetünk őszi plenáris ülésének témáját képezték.

Jelenlegi, nyolc bizottságunk közül az egyik kifejezetten a tantervvel foglalkozik, alternatívát próbál nyújtani mind a diákok és pedagógusok felé, és megértetni azt, hogy az óraszám növelésével és az oktatás szereplőnek terhelésével nem lehet jelentős eredményeket elérni.

Tisztán látszik az, hogy a kaotikus állapotok és az uralkodó KLIK rendszer rányomja bélyegét az oktatás minőségére, a tanárok életkedvére. A sikeres oktatás mindaddig elérhetetlen lesz, amíg az ezért felelő szerv, nem vonja be az oktatás igazi szereplőit a döntéshozatali folyamatba, nem térképezi fel igazi helyzetüket, elnyomja őket.

Ezúton kérünk mindenkit, hogy akinek javaslata van a jelenlegi oktatási rendszerrel kapcsolatban vagy csak leírná saját szemszögéből az iskolájában tapasztaltatakat, az bátran keressen minket, hogy tavaszi javaslatcsomagunkba a te problémáid is bekerülhessenek!

 

Címlapkép forrása: pexels.com / Pixabay