Megkezdték a munkát a Független Diákparlament bizottságai

ADOM Diákmozgalom

Magyarország legnagyobb független, civil, alulról szerveződő diák érdekképviseleti szerve, a Független Diákparlament (FDP) november 20-22-én megtartott őszi alakuló plenáris ülésén létrehozott munkacsoportok már elkezdték a konkrét javaslatok kidolgozását.

fdp

Az FDP alakuló ülésén a korábban demokratikusan megválasztott diák-, pedagógus-, szülő-, hallgató-, és öregdiák-képviselők által fölvetett tematikák mentén megalakultak a következő bizottságok:

  • Kistérségi- és Szociális Bizottság
  • Gazdaságpolitikai Bizottság
  • Diákönkormányzati Bizottság
  • Kollégiumok, Étkeztetés és Szakképzés Bizottság
  • Túlterheltséggel és Tantervvel foglalkozó Bizottság
  • Iskolai Demokrácia és Diákjogok Bizottsága
  • Politika és Vallás az Iskolában Bizottság
  • Érettségi, Felvételi és Idegennyelvi Bizottság

Az FDP bizottságainak munkájához a Szervezőbizottság delegál moderátort, ők felelősek a keretek megalkotásáért, illetve a szervezet alapelvei és közös szabályainak betartásáért. Elnökség nincsen; két szóvivő és a mögöttük álló Kommunikációs Stáb tartja a kapcsolatot a sajtó munkatársaival, értesíti az időközi fejleményekről a közvéleményt, és reagál az aktuális eseményekre.

A kivitelezés a Technikai Bizottság lebonyolításában történik, ők miután egyeztették terveiket és megosztották egymással gondolataikat, olyan programokon dolgoznak, melyek hírét viszik az FDP-nek. Az ötletek színesek, a vélemények ugyan sok esetben eltérnek, de készen állnak arra, hogy egy precíz és a FDP-hez megfelelő programot állítsanak a diákok és mindenki számára.

A nyolc bizottság munkája során az ülésen közösen megtárgyalt pontokat kidolgozza, melynek eredménye a második, tavaszi ülés után egy javaslatcsomag, amelyet az FDP az oktatásért felelős államtitkárságot is jelenleg magában foglaló Emberi Erőforrások Minisztériumának juttat el.

2015. december 17., FDP Kommunikációs Stáb

http://diakparlament.huhttps://facebook.com/diakparlament

 

(A közlemény megjelent a Civil Hírügynökség oldalán is.)