Friss hír: húsvét előtt megszületik a döntés az érettségik kapcsán!

ADOM Diákmozgalom

A mai napon jelent meg az első hivatalos tájékoztatás az érettségiről, amely szerint húsvét előtt ismertetni fogják az érettségivel kapcsolatos terveket.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár MTI-ben megjelent nyilatkozata szerint az oktatási akciócsoport jelenleg is dolgozik az érettségik megszervezésén. Állítása szerint az érettségikkel kapcsolatban több forgatókönyv is készült, amelyek közül a járványügyi szempontokat is figyelembe véve fognak döntést hozni és a megfelelő ütemezést kiválasztani.

„Az országos veszélyhelyzetben az érettségi korrekt, minden szempontot figyelembe vevő megszervezése az egyik legnagyobb kihívás, amelyen az oktatási akciócsoport dolgozik” – nyilatkozta Maruzsa Zoltán.

Az államtitkár nyilatkozatában hangsúlyozta, az érettségi követelmények nem változtak, a felkészülést a diákoknak folytatniuk kell. 

Forrás: MTI / 2020. április 2., csütörtök 12:49
Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán


Két napja számoltunk be egy végzős diák segélykiáltásáról, aki a bizonytalanság miatt nem tud koncentráltan tanulni és készülni az érettségire. Az erről szóló cikk ide kattintva olvasható.