A kimerültségtől a választójogig – tabuk nélkül beszéli ki a diákság problémáit az induló Hátsó Pad podcast

ADOM Diákmozgalom

Itt nincs kikapcsolt mikrofon! – beszélgetéssorozatot indítottak a pandémia alatt az ADOM Diákmozgalom szegedi tagjai.

A héten a diákok választójogáról szóló vitával debütál a Hátsó Pad, az ADOM Diákmozgalom szegedi szervezetének oktatásügyi podcast műsora, a következő adásokban pedig a humán tárgyak hasznosságára keresnek pró és kontra érveket a beszélgetéssorozat résztvevői.

A civil szféra nincsen könnyű helyzetben a járvány alatt, az ADOM Diákmozgalom is így van ezzel, diákképviseletünk számos projektjét kellett elhalasztani. És ugyan már zajlik a vírushelyzet utáni aktivitásunk tervezése, most is, amikor a közélet nagy része a virtuális térbe kényszerült, szeretnénk valami tartalmasat készíteni, valódi, hiánypótló diskurzusokat indítani.

Ennek keretében indítottuk sorozatunkat, amely a legnagyobb platformokon, így a Spotify, a Google Podcast, a YouTube és az Anchor.Fm felületeken érhető el.

A podcast szabad műfaj, a résztvevők a saját véleményüket mondják el, akkor is, ha az egyébként nem feltétlenül azonos a szervezet álláspontjával. A cél ugyanis pont a konstruktív gondolatcsere, vita. A Hátsó Pad ezért is kapcsolódik szorosan az ADOM Diákfórum nevű blogunkhoz és az azonos nevű Facebook-os vitacsoportunkhoz, célunk, hogy az elhangzott vitaindító, gondolatébresztő felvetéseket ezeken a platformokon tovább vigyük diákképviseletünk tagjaival és minden érdeklődővel.