Orbán: Csak május 10-én nyitnak a középiskolák

ADOM Diákmozgalom

Az eredeti tervek szerint április 19-én nyitott volna az összes iskola, Orbán Viktor miniszterelnök azonban péntek reggel bejelentette, a középiskolákat nem érdemes pár napra kinyitni – az érettségikre tekintettel –, egyszerűbb, ha ott május 10-én indítják a személyes oktatást – számolt be a hvg.hu.

A váratlan döntésben valószínűleg komoly szerepet játszott, hogy az ADOM Diákmozgalom felhívására rövid idő alatt több mint 20 ezren jelezték, hogy nem mennének be személyesen az iskolákba április 19-étől, ezzel is védve hozzátartozóikat.

A kormány egyébként arról is döntött, hogy csak írásbeli érettségi lesz idén is, mert azt már ismerik, „a tapasztalat többet ér, mint a spekuláció”. A miniszterelnök szerint a fair verseny miatt is fontos ez, hiszen tavaly is csak az volt. A részletszabályok hamarosan jönnek.


Kapcsolódó:

„Csatlakozz hozzánk!

Az ADOM Diákmozgalom egy önszerveződő, diákok által életre hívott szervezet, amelynek célja, hogy minél több diák bevonásával kiharcolja egy modern, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszer létrehozását Magyarországon. Ennek fontos része, hogy összetartó helyi diákközösségekre támaszkodva erős alapszervezeteket hozunk létre, amelyek segítségével településről településre vonjuk be a diákokat az oktatás modernizálásáért folytatott szerveződésbe.