Nyílt levél Pintér Sándornak

ADOM Diákmozgalom

Pintér Sándor!

A mai egyeztetés során a pártok képviselőit ugyan meghallgatta, a civileket, a diákokat és tanárokat – akik leginkább érintettek – nem! Habár a mai tárgyalásnak nem láttuk eredményét, reménykedünk benne, hogy a későbbiekben konstruktív együttműködést is tapasztalhatunk az Önök részéről.

Ma azt mondta, nem sokszor tesz ígéretet, de azt a keveset mindig megtartja: ezért a mai tárgyalást folytatva Ön holnapra összehívott egy újabb egyeztetést – ezúttal a civil diák- és tanárcsoportokkal, pedagógus-szakszervezetekkel. Bizakodással, reménnyel telve kaptuk meg a meghívólevelet mi is, hiszen 2014 óta működő diákszervezetünk számos javaslatcsomagot nyújtott már át a Kormányzatnak (ezekről bővebben itt olvashat: https://adommozgalom.hu/javaslatcsomagok/), ám az mindeddig figyelmen kívül hagyta megalapozott, többszáz diák által megfogalmazott javaslatainkat.

Éppen ezért kérjük, hogy a holnapi tárgyaláson hallgassa meg végre a tanárok és diákok kéréseit, javaslatait, és vegye fontolóra az oktatás kritikus problémáinak megoldását! Tudjuk, hiszen maga mondta el, hogy nem ért az oktatáshoz, az oktatásirányításhoz (hiszen a rendőrség nem sokat foglalkozik ezzel), ezért kérjük, hogy vonja be döntéseibe a diákokat és a tanárokat, kérje ki véleményünket a minket érintő döntésekről! Semmit rólunk nélkülünk!

Végül határozottan kérjük, hogy a holnapi tárgyalás középpontjába ne a státusztörvényként is emlegetett bosszútörvényt, hanem az oktatás egészét helyezze, hiszen bár előbbi is rendkívül nagy veszélyt jelent a magyar közoktatásra, más fontos követeléseink is vannak a Magyar Kormánnyal, a Belügyminisztériummal szemben – erről pedig az alábbi linken tájékozódhat bővebben: https://ckpinfo.hu/2022/10/23/valtozast-az-oktatasban-pedagogusok-diakok-szulok-9-pontja/.

Reméljük, figyelembe veszi fenti kéréseinket, és ezek alapján tartja majd meg holnapi tárgyalást.

Üdvözlettel,
az ADOM Diákmozgalom csapata