Köszönjük a kormányzati lakájmédiának, hogy végre foglalkozik Magyarország legnagyobb civil diákképviseletével

ADOM Diákmozgalom

A Független Diákparlament (FDP), Magyarország legnagyobb civil diákképviselete idén negyedik éve szervezi meg hazánk egyetlen ténylegesen független érdekképviseletét. Munkánk során a Magyar Idők, és a 888.hu, az MTVA, a Lokál, és az Origo.hu munkatársait egyaránt hívtuk sajtótájékoztatóinkra, plenáris üléseinkre, diákfórumainkra, beszélgetéseinkre. Sajnos egyetlen ilyen alkalommal sem tiszteltek meg bennünket, örülünk, hogy most egy belső anyag „kiszivárgása” kapcsán végre foglalkoznak velünk. Kifejezetten sajnáljuk, hogy ez a gyakorlatban valós tények helyett szándékos lejáratási kísérletű hazugságcunamit jelent.

Holnapi akciónk egy flashmob. Valóban előzőleg nem kívántuk közzétenni a belső anyagainkat, ennek oka, hogy a formátum jellegéből adódóan meglepetés jellegű performanszról van szó, amit természetesen megtartunk, sőt, most már nyilvános eseményként mindenkit szeretettel várunk rá a CEU előtt (Nádor utca 9.) holnap 17:15-kor, ahonnan az EMMI elé vonulunk, ahol 17:45-kor sajtótájékozatót tartunk (esemény link), és kartondobozokból készített szimbolikus falra felragasztjuk a diákok idei javaslatait.

Most, hogy a kormánymédia a különböző portálain képernyőmentésekkel megjelentették az eredeti flashmob részleteit, ezen lapok minden olvasója meggyőződhet arról, hogy azon túl, hogy ezen portálok munkatársai figyelmen kívül hagyják az alapvető adatvédelmet, akciónk semmiféle erőszakos vagy rendbontásra irányuló tevékenységet nem tartalmaz, csupán egy szimbolikus, figyelemfelhívó villámcsődület, jelképes performansz, melynek célja a véleménykifejtés. Természetesen blokádállításról szó sincsen.

Legközelebb egyébként javasoljuk, hogy keressenek meg bennünket, ha rólunk kívánnak cikket írni, mert ez nem történt meg egyik médiumtól sem.

A cikk további állításaira reflektálva: a „régi” Magyar Nemzet nem leplezett le semmit, és ezt így explicit módon nem is írták le, mert tudták, hogy nem igaz, helyette csak utalgattak a Bajnai Gordonnal és Soros Györggyel lévő, természetesen nem létező kapcsolatainkra. Mindez ebben a formában leírva biztosan nem igaz, így a Független Diákparlament jogi úton fog elégtételt venni a rólunk terjesztett hazugságokról.

Szervezetünk egyébként teljesen transzparens, költségvetésünk, működésünk mind fenn van weboldalunkon, évente kétszer tartott plenáris üléseink – szemben az állam által szervezett Országos Diákparlament (ODP) üléseivel – minden érdeklődő, és természetesen a sajtó előtt is nyivánosak, aki pedig nem tud eljönni a helyszínre, az a Facebookon élő videó segítségével követheti nyomon a felszólalásokat és a vitát. Nem tudjuk, hogy miért kellene a transzparencia jegyében kizárni két embert a szervezetből (egyébként egyikük sem képviselő, mindketten a szervezet formai keretét adó Szervezőbizottság tagjai), azért mert testvérek.

Az FDP immáron negyedik éve szervezi meg hazánk egyetlen valóban az államtól és a pártoktól egyaránt független diákképviseletét, amelyben tavaly a képviselőjelöltekre több mint 6.000 diák szavazott, de a jelöltek ennél is több ember véleményét hallgatták meg, hogy aztán elmondják a közös munka során, amiből két plenáris ülés és rengeteg konstruktív vita után egy javaslatcsomag születik a felvetett problémákra, amelyet az oktatási kormányzatnak juttatunk el, emellett képviselünk a média és a nyilvánosság előtt.

Az állam által szervezett illegitim látszategyeztetések színpadául szolgáló ODP-vel szemben üléseinken valódi érdemi, demokratikus vita folyik, ott senkit nem hallgattatnak el, ültetnek le a véleményéért, ahogy történt ez az ODP kaposvári ülésén tavaly. A képviselőnek való jelentkezésünk októbertől indul, további információk ide kattintva érhetőek el, a 2017/2018-as tanévre vonatkozó javaslatcsomagunk pedig ezen a linken olvasható.

FDP Komminikációs Stáb
Békés Gáspár, Tarnay Kristóf Ábel

FDP Szervezőbizottság
Gyetvai Viktor

 

Címlapkép forrása: Tarnay Kristóf Ábel / Független Diákparlament