Március 15-én nagyszabású tüntetést tartunk a NAT bevezetése ellen!

ADOM Diákmozgalom

Több tucat tantestület, több mint ezer tanár, számos szakmai szervezet, diákok, 24 ezer aláíró: egyre többen fejezik ki tiltakozásukat országszerte az új Nemzeti Alaptanterv kapcsán. Kásler Miklós miniszter szerint mindez „csekély tiltakozás” a NAT bevezetése ellen, ezért ősszel erőből bevezetnék azt.

Mutassuk meg Kásler Miklósnak, hogy mekkora hangja van annak a „csekély tiltakozás”-nak! Március 15-én délután 16 órakor közös tüntetésre hívunk Benneteket az Operaház elé: diákokat, szülőket, tanárokat, szakmai szervezeteket, és minden felelős állampolgárt! Álljunk ki együtt a NAT bevezetése ellen, egy 21. századi, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszerért!

Mi a legnagyobb probléma az új NAT-tal?
❗ Az óraszám minimális (35-ről 34-re való) csökkentése mellett jelentősen növeli a lexikális tananyagot, ezzel hamisan állítja, hogy csökkentené a diákok és tanárok terheit: éppen ellenkezőleg, az iskolai órák mostantól még zsúfoltabbak lesznek.
❗ Bár szavak szintjén modernnek próbál látszani, olyan mértékben előíró és diák- helyett tananyagközpontú, hogy azzal ellehetetleníti a modern pedagógiai módszerek alkalmazását, a tanárok szakmai szabadságát, a diákok érdeklődéséhez való alkalmazkodást.
❗ Az olvasás megszerettetése helyett 117 szerzőt és 269 művet ír elő kötelezően a középiskolai irodalom órákon való feldolgozásra, miközben történelemből sokféle nézőpont bemutatása helyett egyetlen ideológiát szeretne a diákok felé közvetíteni, kritikus gondolkodás helyett engedelmes állampolgárokat nevelni.

Mi a célunk?
A tüntetés célja, hogy ne vezessék be a meghirdetett NAT-ot idén szeptemberben, helyette pedig széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés induljon az alaptantervről egy 21. századi, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszerért!

Gyertek velünk március 15-én az Andrássy útra az Operaház elé, és tiltakozzunk együtt a NAT bevezetése ellen, egy 21. századi, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszerért!